Minket segítő beszélgetés
Az őszinte beszélgetés, a valódi kapcsolat mindkettőnknek segít.Ács Dánielnek hívnak, 1985-ben születtem Budapesten. Filozófiát tanultam az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, kilenc évig dolgoztam újságíróként, majd a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület
három és fél éves képzésére jelentkeztem. Jelenleg az Egyesület rogers-i képzésének szupervíziója mellett dolgozom, illetve 2018 májusától a londoni székhelyű Open Dialogue három éves pszichoterapeuta / családterapeuta képzésére és szupervíziójára járok.​ 

2012 óta vagyok önkéntese és 2015 óta vezetem a Soteria Menedék Programot, ahol pszichés krízisbe került emberekkel töltünk együtt időket Soltész Ágnes szupervizor és Tar Zsuzsa pszichiáter szupervíziója mellett. A Feldmár Intézet szóvivője vagyok, 2017 januárja óta havonta tartok alkalmazott etika csoportot az Intézetben. 200 óra személyes csoport élményem van Feldmár Andrással, jelenleg rendszeresen járok hozzá egyéni szupervízióra Skype-on, illetve egy közös intervíziós csoportban is részt veszünk.

2018 tavaszán Dr. Perintfalvi Ritával közösen előadtunk a 22. Pszinapszison, Kiút a lélekvesztőből címmel. 2019 tavaszi félévében Dr. Edith Kröber-rel közösen vezettünk szemináriumot a Stuttgarti Egyetemen, angol nyelven. Téma a mindennapi etika volt, azaz, hogy hogyan bánunk egymással.


Krédó:

2011-ben találkoztam először a terapeutámmal, ő önmagát adta, komolyan vett, Rám volt kíváncsi, mellette a saját tempómban újra felvehettem a kapcsolatot a rég elveszett önmagammal, a saját vágyaimmal és elkezdhettem szerepek nélkül élni. Ez a valódi szeretettel teli kapcsolat és Feldmár András praxisa adnak reményt, hogy az életünk jobb lehet, ha jobban bánunk egymással.

Engem a kapcsolat érdekel, része lenni valaminek, ami több, mint én; hogy amit mondok, vagy teszek, az a Másik társaságában foganjon meg, abból az aktuális helyzetből, amit együtt élünk át. Az Élethez, ami mindnyájunkat él, számomra a legkönnyebb egy másik emberrel való kapcsolaton keresztül kapcsolódni. A segítő beszélgetés élménye így számomra egyfajta társas meditáció is, amelyben nem vagyunk elválasztva egymástól.


Cikkek, interjúk:

Minket segítő beszélgetés (2019, Clear Horizon TV)
Beszélgetés Fázold Helgával (2019, Civil Rádió)
„Nincsenek őrültek és normálisak, csak mi vagyunk, emberek” (2018, HVG Extra Pszichológia)
Soteria Shelter Program in Hungary: Crisis as Danger and Opportunity ​(2017, Mad In America)
A mentális krízisről a Pagonyban és a Tilos az Á-n (2017, Százhold Online, illetve Tilos az Á Könyvek)
Soteria Menedék: A pszichiátria egy emberséges alternatívája (2016, Civil háló)
Mi a manó az a Menedék? (2013, Mindennapi Pszichológia) 


Csoportjaim:

Menjek vagy maradjak? Szekeres-Gaál Bence személyközpontú pszichológussal
Pszicho-Filo Műhely a Feldmár Intézetben - Részegh Imola doktorandával (ELTE filozófia)
Pszicho-Filo Műhely, vendég: Feldmár András - 2019. jún. 19.
LECSO Ács Dániellel és Feldmár Andrással - 2017. július 6.
LECSO (Laikus Etika Csoport) - zárt csoportként indul újra 2021-ben


Heti Agymosó sorozat:

Feldmár András és Ács Dániel - a Feldmár Intézet YouTube-csatornáján, hetente egyszer
Most vagy soha! - Online beszélgetések Feldmárral: Agymosó LIVE, 2018 április 8. és 2019 október 21.