Minket segítő beszélgetés
A jó beszélgetés, a szeretetteli kapcsolat mindkettőnknek segít.


Ács Dánielnek hívnak, 1985-ben születtem Budapesten. Filozófiát tanultam az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, majd a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület
három és fél éves képzésére jelentkeztem. Jelenleg az Egyesület rogers-i képzésének szupervíziója mellett dolgozom, illetve 2018 májusától a londoni székhelyű Open Dialogue három éves pszichoterapeuta / családterapeuta képzésére járok.

2012 óta vagyok önkéntese és 2015 óta vezetem a Soteria Menedék Programot, ahol pszichés krízisbe került emberekkel töltünk együtt időket. A Feldmár Intézet szóvivője vagyok, havonta tartok alkalmazott etika csoportot az Intézetben. 189 óra személyes csoport élményem van Feldmár Andrással, jelenleg rendszeresen járok hozzá szupervízióra Skype-on. 

Krédó:

2011-ben találkoztam először a terapeutámmal, ő komolyan vett, Rám volt kíváncsi, mellette a saját tempómban újra felvehettem a kapcsolatot a rég elveszett önmagammal, a saját vágyaimmal és elkezdhettem szerepek nélkül élni. Ez a kapcsolat és Feldmár András praxisa adnak reményt, hogy az életünk jobb lehet, ha jobban bánunk egymással.

Engem a kapcsolat érdekel, része lenni valaminek, ami több, mint én; hogy amit mondok, vagy teszek, az a Másik társaságában foganjon meg, abból az aktuális helyzetből, amit együtt élünk át. Az Élethez, ami mindnyájunkat él, számomra a legkönnyebb egy másik emberrel való kapcsolaton keresztül kapcsolódni. A segítő beszélgetés élménye így számomra egyfajta társas meditáció, amelyben nem vagyunk elválasztva egymástól.

Cikkek, interjúk:

„Nincsenek őrültek és normálisak, csak mi vagyunk, emberek” (2018, HVG Extra Pszichológia)
Soteria Shelter Program in Hungary: Crisis as Danger and Opportunity ​(2017, Mad In America)
Soteria Menedék: A pszichiátria egy emberséges alternatívája (2016, Civil háló)
Mi a manó az a Menedék? (2013, Mindennapi Pszichológia) 

Aktuális csoportjaim:

LECSO (Laikus Etika Csoport) - 2018. jún. 6.
LECSO az Ellenállás Nyári Egyetemen - 2018. júl. 4-8.
Menjek vagy maradjak? - 2018. szept. 22.