Minket segítő beszélgetés
Az őszinte beszélgetés, a valódi kapcsolat mindkettőnknek segít.

Magyarországon először: Open Dialogue (Nyitott Párbeszéd) tanácsadás pároknak és családoknak, hálózatoknak


Egy londoni családterápiás képzés keretében ko-terapeutával, szupervízió mellett dolgozom és tanulok 2018 óta. A tréning kötelező óraszámaiba beszámítható alkalmakat, és ehhez jelentkező családokat, párokat keresek. Az alkalmak ára emiatt kedvező, részletek megbeszélés szerint. 

Az Open Dialogue szemlélet lényege a kliensek és a terapeuták közti nyitott, spontán, őszinte, szabad, egyenrangú kommunikáció. A terapeuták célja a párbeszéd generálása, mert abban új, közös nyelv, megértés alakulhat ki minden jelenlévő között. Ezért a terapeuták transzparensek, egymással is a kliensek előtt beszélnek az ülésen átélt, oda tartozó gondolataikról, meglátásaikról.

A találkozók, az ún. "network-meeting"-ek másik különlegessége, hogy a kliens meghívhat rájuk minden neki fontos embert, legyen az a párja, a családtagjai, barátai, főnöke, pszichológusa, stb. Az Open Dialogue szemlélet igyekszik kihasználni a kliens / család már meglévő erőforrásait, egyrészt a kórházi kezelést elkerülendő, másrészt tudván tudva: a  baj általában nem az emberben belül, hanem az emberek között van.

Keretek, feltételek: minimum 2 résztvevő kliens, akik együtt élnek, vagy jelentőségteljesen kapcsolódnak egymáshoz. A tanácsadást ko-terapeutával együtt tartom. Egy alkalom ("network-meeting") 90 perces. A közös munka lehet egyetlen találkozás, vagy egy több alkalmas folyamat is.

Helyszín: lehetőleg (de ez nem feltétel) a kliens / pár / család saját otthonában. 

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!