„A nyelvem határai a világom határai.” Wittgenstein


Magyarországon, illetve Belgiumban magyar nyelven először: Open Dialogue (Nyitott Párbeszéd) pároknak és családoknak, hálózatoknak


Az Open Dialogue szemlélet lényege a kliensek és a segítők közti nyitott, spontán, őszinte, szabad, egyenrangú kommunikáció. A segítők célja a párbeszéd generálása, mert abban új, közös nyelv, megértés alakulhat ki minden jelenlévő között. Ezért a segítők transzparensek, reflexióik során egymással csak a kliensek előtt beszélnek az ülésen átélt, oda tartozó gondolataikról, meglátásaikról.

A találkozók, azaz ún. "network-meeting"-ek másik különlegessége, hogy a kliens meghívhat rájuk minden neki fontos embert, legyen az a párja, a családtagjai, barátai, főnöke, pszichológusa, stb. Az Open Dialogue szemlélet szerint a nehézség általában nem az emberben belül, hanem az emberek között van, és érdemes támaszkodni a kliens / család már meglévő erőforrásaira, kapcsolataira.

Keretek, feltételek: minimum 2 résztvevő kliens, akik együtt élnek, vagy jelentőségteljesen kapcsolódnak egymáshoz. A tanácsadást ko-facilitátorral együtt tartom. Egy alkalom 90 perces. A közös munka lehet egyetlen találkozás, vagy egy több akalmas folyamat is.

Helyszín: Brüsszelben Ixellesben dolgozom személyesen, vagy a kliens / pár / család saját otthonában, illetve Skype-meetingre is lehetőség van.


Visszajelzés egy ülésünkről 2020 márciusából:

„Nekem nagyon tetszett az, hogy Ti, szakemberek is egymás felé fordultatok megbeszélni a felmerülő gondolataitokat, előttünk, nem pedig félrevonulva. Kívülről hallgatva a mi életünkre való reflektálást minket is kicsit kívül helyezett a saját görcsünkből. Nagyon érdekes volt, kicsit meditatív élmény, hogy az ember nem a problémáiban ül, hanem mint egy filmet, kívülről nézi a gondolatokat, ezáltal könnyebbséget kezd érezni. Legalábbis ez volt a tapasztalatom. Az is nagyon jó, hogy saját felmerülő érzelmeket is belevittetek, ez olyan hangulatot teremtett, hogy nem egy szakember-kliens légkörben éreztem magam, nem éreztem magam egyedül, teremtett egyfajta biztonságos közeget a megnyílásra.” T

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.